Zdrowo i smacznie? Tak, z przysmakami Kiwi Walker to możliwe!
Prosty skład, tylko 100% wątróbki drobiowej, połączonej ze szpinakiem i dynią.
Smaczki są liofilizowane, co oznacza, że zostały wysuszone mrozem, a to pozwoliło na usunięcie z nich wody.
Tym samym, pozostały w pełni naturalne, bez konserwantów czy ulepszaczy smaku i innych niepotrzebnych składników używanych do konserwowania żywności.
Jednocześnie, w procesie liofilizacji nie utraciły żadnych walorów odżywczych, składników mineralnych czy witamin.
Dzięki zredukowaniu wody produkt jest bezpieczny mikrobiologicznie, czyli nie narażony na rozwój bakterii czy grzybów.
Liofilizacja to jedna z najdoskonalszych metod konserwacji żywności.
Smaczki Kiwi Walker to prawdziwe mięso z wątróbki drobiowej, połączonej ze szpinakiem i dynią, w małych kawałkach, idealne do nagradzania zwierzaka.
Nie brudzą rąk i nie są lepkie.
Wątróbka drobiowa to wartościowe mięso z witaminą B6, biotyną i kwasem foliowym. Szpinak zawiera witaminy A, C, K1 oraz żelazo, kwas foliowy i wapń. Zawiera również silne przeciwutleniacze, w tym luteinę, zeaksantynę i kwercetynę. Z kolei dynia to źródło wielu składników mineralnych takich jak: wapń, magnez, selen, potas czy cynk oraz witamin antyoksydacyjnych: A, C i E, a także kwasu foliowego i niacyny.
Dzięki liofilizacji, smaczki możesz zabrać zawsze ze sobą. Nie potrzebują lodówki. Dodatkowo, są bardzo lekkie i nie będą stanowiły obciążenia plecaka w czasie spaceru czy podróży.
Opakowanie jest zabezpieczone dodatkową pokrywką dla pewności świeżości produktu.
Smaczki zapakowane są w plastikowy słoiczek, który później można ponownie wykorzystać na inne smaczki.
Przekąska idealna!
Skład: wątróbka drobiowa 85%, szpinak 7,5%, dynia 7,5%
Składniki analityczne: Białko 60,3%, Tłuszcz 9,4%, Surowe włókno 1%, Surowy popiół 4,9%, Zawartość wody 6,5%